گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از  پیام بشرویه، شهرستان بشرویه با وسعتی معادل 790 هزار هکتار از شهرستان های خراسان جنوبی محسوب می شود که از سمت شمال به شهرستان های طبس و بردسکن از سمت غرب و جنوب به شهرستان طبس و در قسمت شرق متصل به شهرستان فردوس می باشد .

 

" بشرویه " را می توان بهشت باستانی ایران نامید، این شهرستان گردشگری  به عنوان " دهمین شهر کوچک تاریخی و خشت و گل ایران" و "چهارمین شهر خشت و گل خراسان جنوبی" و  نگین سبزی بر پهنه کویری ناب و بکر و در مجاورت تپه های ماسه بادی با ارتفاع نزدیک به 500 متر است که همه ساله هدف همایش های بزرگ گردشگری است .

شهر بشرویه با وسعت بیش از "22 هکتار بافت تاریخی و باستانی"  از آثار و ابنیه تاریخی بسیار زیبایی برخوردار است که تنها  در یک نقطه معروفش به نام "محله میان ده"،  ابنیه تاریخی با کاربری فرهنگی مذهبی با قدمت نزدیک به700  سال وجود داردکه چشم گردشگران و باستان شناسان را به حیرت واداشته است.

 

این محله زیبا و باستانی، هنوز بهترین مرکز فعال بافت تاریخی با همان کاربری در ایران اشتهار دارد که ازبناهای آن می توان به  حسینیه حاج علی اشرف (که مرکز اصلی برگزاری مراسمات عاشورای حسینی و دیگر مراسمات مذهبی است), مسجد جامع قدیم ( که در سال  1030 هجری قمری بنا شده و نماز جماعت در این مکان اقامه می شود) مدرسه علمیه ملاعبدالله فاضل خراسانی (که هم اکنون طلاب خواهر علوم دینی در آن مشغول به تحصیل هستند و قدمتی بیش از 400 سال دارد ) اشاره کرد.

 

به گواهی تاریخ در زمان حیات علامه شهیر ملا عبدالله فاضل خراسانی ، از علماء این مدرسه استفتاء گرفته میشده و همچنین آب انبار قدیمی که در بین سال های 900 تا 965 هجری قمری بنا گردیده و هنوز مورد استفاده قرار می گیرد از نمونه های زیبای دیگر گردشگری این محله تاریخی در بشرویه است.

 

 ویژگی این بناها در این است که گویا طراحان بصورت دهکده ای کوچک به فاصله کمتر از 50 متر این بناها را در چهار جهت اصلی جغرافیایی ساخته اند که جذابیت خاصی را به این محله داده است .

از ویژگی های دیگر بناهای تاریخی نگین باستانی خراسان جنوبی " بشرویه" می توان به  بناهای تاریخی دوره صفوی از جمله منزل قدیمی مستوفی ، خانه فیاض بخش، محله پی جلرد ، خانه ملامحمد تقی، بادگیرهای 4و6و8 جانبه با ارتفاع نزدیک به 10 متر در قسمت غربی محله میانده و کوچه مهری که بازار سنتی قدیم  بوده اشاره کرد که  مرکز مراوده های اقتصادی بوده و در دوره تیمور جهانگشای  که سفری به این دیار و این محله داشته به حیرت انداخته که مردمان و حتی بانوانش حافظ قرآن بوده و با آیات الهی با همدیگر مکللمه می کرده اند از نمونه های بسیار فاخر این شهر است .

 

از دیگر آثار و ابنیه های تاریخی بشرویه  که موجب شده تا بسیاری از مسافران نوروزی برای دیدن این بنای ماندگار به بشرویه سفر کنند وجود" هفت آسیاب آبی قدیمی" در مسیر قنات آب بشرویه است که هنوز تعدادی از آنها سنگشان بر محور چوبی چرخ می زند و حیات را جاری ساخته است.

 

 از فعال ترین این آسیاب ها،  آسیاب پنجمی در مجاورت " بنایی باستانی و پر رمز و راز  قلعه دختر است " که بر فراز قله کوهی قراردارد که علاوه بر جاذبه های شگفت انگیز و دور نمای زیبای تاریخی تنها از یک مسیر قابل رفت و آمد به قلعه است.

این قلعه زیبا  بیش از 400 سال قدمت دارد و مورد توجه گردشگران و مسافران نوروزی است .

 

شهرستان بشرویه به لحاظ دارا بودن روستاهای زیبای ییلاقی و وجود امام زادگان لازم التعظیم در دل این روستاها به همراه فراهم بودن امکانات کامل پذیرایی از مسافران هرساله مملو از مسافر نوروزی و تابستانه است.

ازنزدیک ترین این بقاع به مرکز شهر بشرویه امام زاده محمد بن اصغر (ع) و بی بی نجمه خاتون (س) در فاصله 12 و 18 کیلومتری غرب بشرویه و در جوار کوهپایه های باصفا قرار دارند و همه ساله پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی و ایام تابستان می باشند .

 

روستاهای ییلاقی کرند، سرند، نیگو، خدآفرید، فتح آباد، کال نخاب،  کال نی باز  را هم به خاطر داشته باشید،این مناطق سرسبز و کوهپایه ای در دل کویر بکر و ناب همچون الماسی می درخشند که خود جلوه زیبای طبیعت الهی است و نسیم خنک درخچه های بادامشک و بنه و گیاهان مرتعی آن روح و روان مسافران خسته از مسیر های خشک و بیابانی شهر های حاشیه کویری را نوازش می دهند .

 

تا جایی که به سند و گواه برخی تاریخ شناسان قدیمی ترین اثر تاریخی این منطقه در کال نی باز فتح آباد  معروف به "پل ترناو " متعلق به دوره ساسانیان بوده و از آنجا که این اثر تاریخی دارای شگفتی های بسیاری است، مسافران نورزوی برای گرفتن عکس های یادگاری به این منطقه بکر سفر می کنند.

 

کاروان های باستانی اصفاک و نیگنان، مسجد قدیمی و تاریخی رقه، وجود تنها موه خصوصی در استان خراسان جنوبی،قلعه اسرار آمیز عزیز آباد بخشی دیگر از جاذبه های تاریخی و زیبا شهر بشرویه است.

 

و اما از چه مسیرهایی به شهر رویایی، تاریخی و گردشگری بشرویه  برسیم؟

شهر بشرویه، به لحاظ اتصال محور های اصلی مواصلاتی همچون جزیره ای با کریدور اتصال چهار جهت اصلی به استانهای بزرگ کشور نقش بسته که از دو مسیر جاده ارتباطی بشرویه ، شهر ارسک ، دیهوک به فاصله 270 کیلومترو از مسیر بشرویه سه راهی دیهوک ، بشرویه، فردس، سرایان، سه راهی روم در جاده ارتباطی سنتو به مرکز استان با فاصله 300 کیلومتر یعنی شهرستان بیرجند ارتباط دارد .

 

 اما از ناحیه شمال از محور بشرویه به عشق آباد سه راهی درونه در بردسکن به راههای مواصلاتی بیارجمند و میامی به دامغان و سمنان وصل می شود و در جهت غرب از محور بشرویه به طبس در دو مسیر یزد و اصفهان به شاه راهای اصلی کشوری و به استانهای کهکیلویه و فارس و بوشهرمی پیوندد.

در جهت جنوب از محور بشرویه ، ارسک، دیهوک به شاهراه اقتصادی کشوری یعنی محور کرمان بندر عباس می پیوندد و از سمت شرق نیزاز محور بشرویه سه راهی دیهوک، بشرویه و فردوس به پایتخت معنوی کشور مشهدالرضا(ع) متصل می شود .

 

بشرویه به لحاظ دارا بودن امکانات خوب برای مسافران، فرصت های گردشگری، باستان شناسی، بهره گیری از فرصت محدود مسافرت برای تفریح در مکان هایی سر سبز و زیبا و دیدن جلوه های زیبای تاریخی  پذیرای مسافران زیادی است و در ایام نوروز و تعطیلات تابستان به عنوان سومین شهر خراسان جنوبی در جذب مسافر و گردشگر از استانهای فارس ,اصفهان,کهکیلویه و بویراحمد , یزد و بندر عباس و بوشهر اشتهار دارد .

 

 فاصله شهرستان بشرویه تا شهرستان فردوس 95 کیلومتر و تا شهرستان طبس 115 کیلومتر ، شهر دیهوک در مسیر راهای ارتباطی بندر عباس 70 و شهر عشق آباد در مسیر بشرویه به سمت دامغان و سمنان 105 کیلومتراست.

 

از دو جایگاه عرضه مواد سوختی شامل پمپ بنزین و گازوئیل در شهر بشرویه و ارسک و یک جایگاه عرضه گاز طبیعی (CNG) در مجاورت مجتمع رفاهی و نماز خانه بین راهی امام رضا (ع) در کیلومتر 3 جاده بشرویه به طبس برخوردار است .

 

همه ساله شهر بشرویه در محل هتل سه ستاره بسیار زیبا بنام هتل کیان که در مجاورت دو پارک اصلی شهر و زائر قرارگرفته پذیرای میهمانان نوروزی با نازل ترین قیمت برای یک سوئیت می باشد و ستاد  اسکان آموزش و پرورش با تجهیز بیش از یکصد کلاس درس و سه سوئیت مرکز رفاهی فرهنگیان آماده خدمات دهی به مسافران از جمله فرهنگیان,کارمندان دولت و مشاغل آزاد با نرخ های متفاوت بین 24 تا 38 هزار تومان و تخفیف 30درصدی از مبلغ مصوب  نیز خود را آماده پذیرش مسافران و گردشگران کرده است .

 

همه ساله مسافران و گردشگرانی که از مسیر اصلی شهر بشرویه گذر می کنند محو تماشای بلوار های زیبا همچون بلوار انقلاب اسلامی ,میدان مرکزی,بلوار امام خمینی ,المان زیبای کوزه ها در بوستان اقامتی پارک شهر و بازار روز و سنتی می شوند که همه در یک راستا و از شمال به جنوب شهر امتداد داشته و بازاریان با چهره ای خندان سوغات و محصولات محلی و صنایع دستی همچون گلیم,جاجیم,هنرهای سفالی تزئینی,نوعی پارچه و حوله از جنس کرباس لطیف را عرضه می کنند و از آنان با انواع نانهای محلی همچون شکری,کلوچه,قینیچه,بلغور گندم ,کشک تازه محلی,گیاهان معطر و دم نوشهای گیاهی مثل زعفران,آویشن,خاکشیر,زیره,شیرین بیان,گل گاوزبان,بادامشک,بنه کوهی و سایر گیاهان دارویی و معطر پذیرایی می کنند .  

 

بشرویه ,تاریخی ,مسافران ,مسیر ,شهرستان ,اصلی ,خراسان جنوبی ,محور بشرویه ,بندر عباس ,پذیرای مسافران , همه ساله منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

Rayanoos - رایانوس آویسل 101 بهار بی عشق آرام دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان خرید اینترنتی کالای ارزان فرهنگی-آموزشی پاریس چت|چت پاریس|چت روم پاریس|دادلی چت